METRO opent elfde Belgische winkel in Middelkerke

Metro Cash & Carry Belgium

Op donderdag 31 mei 2018 opende groothandel METRO haar elfde Belgische vestiging in Middelkerke op de ambachtelijke zone, Biesenstraat 28, nabij de Luchthaven Oostende. METRO brengt hiermee haar innovatieve dienstverlening en uitgebreid productassortiment eindelijk naar de horeca- en foodprofessionals aan de kust op een gemakkelijk bereikbare plaats met parkeermogelijkheden, ook in het seizoen. De winkel is volledig georganiseerd naar het vernieuwde METRO-concept dat vorig jaar in ons land werd geïntroduceerd.

Het succesverhaal van METRO Cash & Carry begon in 1964 met de opening van de eerste zelfbedieningsgroothandel in Duitsland. Sinds 2003 zijn er ook METRO-winkels in België en de toegang hiervan is exclusief voorbehouden voor horeca- en foodprofessionals. METRO telt momenteel elf winkels: in Middelkerke, Hasselt, Wevelgem, Brussel, Luik, Evergem, Sint-Katelijne-Waver, Vorst, Namen en twee winkels in Antwerpen. METRO Cash & Carry telt daarnaast ook 6 MAKRO-vestigingen in ons land. In België werken ongeveer 3000 mensen bij MAKRO of METRO. Wereldwijd stelt METRO Cash & Carry meer dan 100.000 collega’s tewerk. Voor meer informatie: www.metro.be .

Innovatieve dienstverlening is de kern van het vernieuwde METRO-concept

METRO richt zich exclusief op professionele klanten in de voeding en is dus enkel toegankelijk voor ondernemers in de horeca en brede voedingssector. De vestiging in Middelkerke met een verkoopsoppervlakte van 2000 m² en een productaanbod van ca. 8000 artikelen is het meest uitgebreide assortiment aan de Kust. Het vernieuwde METRO-concept, dat voor het eerst uitgerold werd te Antwerpen in 2016, staat dan ook volledig in het teken van horeca en gastronomie. Net als in alle andere METRO-winkels, bestaat het nieuwe METRO-team in Middelkerke volledig uit vakspecialisten die zelf al jarenlang in de sector actief zijn. Een 25-tal medewerkers zal er de uitsluitend professionele klanten ontvangen met de nodige expertise en advies verschaffen in de METRO-winkel óf op verplaatsing in de zaak van de klant.

Lokale parels in de aanbieding

Daarnaast zet METRO heel duidelijk in op lokale producten. Zo is de winkel in Middelkerke trots dat het onder meer West-Vlaams rood (rundsvlees afkomstig van een nabijgelegen boerderij) en de Ostendaise-oesters uit de Oesterput in Oostende, kan aanbieden in de rekken. Bovendien werkt METRO samen met de NorthSeaChefs. Dit collectief aan (sterren)chefs werkt sinds enkele jaren aan het opnieuw in de markt zetten van (h)eerlijke lokale, en vaak minder gekende producten, waaronder vergeten vissoorten zoals Griet en Hondshaai. METRO Kust zet mee haar schouders onder dit project en trekt met haar visaanbod volop de lokale kaart. Filip Claeys, sterrenchef(**) van De Jonkman uit Brugge & NorthSeaChef-groep is enthousiast: “Met onze organisatie willen we weer aan visvangst doen met respect voor de vis. In plaats van te laten vissen wat we willen eten, moeten we met zijn allen opnieuw leren eten wat de visser vangt, want zelfs bijvangst even lekker zijn als het maar juist wordt bereid.”

Filip Claeys koos voor de opening volgend gerecht uit: http://www.northseachefs.be/nl/recepten:

Gepocheerde griet, grijze garnalen, fondue van verse tomaten
Ingrediënten (4 personen):
°        Vis: 1 griet van1,5kg
°        Fumet: 2 uien, 1 stengel groene selderij, 1 wortel, 5 dl witte wijn, tijm, laurier, peperbolletjes
°        Fondue van tomaten: 10 dikke tomaten, 1 ui, basilicum, tijm, laurier
°        Garnalenmousse: 200 g grijze garnalen, 1 ui, 1 stengel groene selderij, 1 rode keukenwortel, 1 dl volle melk, olijfolie om te bakken
°        Aardappelchips: 1 à 2 aardappelen (bij voorkeur bintjes), grof zout 

Bereiding:
°        Vis: Maak de griet schoon, fileer, bewaar in de koelkast.
°        Fumet: Zet water op met het afval van de vis, ui, selderij, enkele peperbolletjes, tijm, laurier en de witte wijn. Laat een 20-tal minuten sudderen en zeef.
°        Fondue van tomaten: Pel de tomaten, snij in vieren. Hak de ui fijn, fruit in olijfolie. Voeg de tomaten, tijm, laurier en basilicum toe, laat bijna volledig uitkoken, kruid naar smaak.
°        Garnalenjus: Pel de garnalen. Maak een jus van de koppen: bak de koppen aan in olijfolie, voeg een gehakte ui, tijm, laurier, wortel en groene selderij toe, bevochtig met visfumet, laat een halfuur koken en zeef.
°        Griet: Beboter een bakplaat, leg er de visfilets op, laat 5 minuten in een stoomoven op 90°C garen.
°        Garnalenmousse: Giet de melk bij de garnalenjus, kruid tot een smeuïge mousse.
°        Chips: Schil de aardappelen, snij in plakjes, frituur goudbruin op 150°C. Kruid met grof zout.

Presentatie: Breng op de bodem van een bord wat tomatenfondue aan, leg hierop de vis, werk af met de garnalenmousse, wat verse garnalen en chips. Eventueel versieren met wat groen als een paar blaadjes winterpostelein, basilicum, e.a.

(J.C.)

 

 • Administratieve zetel ASG
  p/a Stadsarchief
  Rederijkersstraat 42
  3500 Hasselt (B)
  VZW Ondernemingsnummer 422.459.744

 • Administratieve zetel ASG stichting
  p/a “Dormio Resort Maastricht”
  Kamer van Koophandel (NL)
  Registernummer 51802139


 • ASG Secretariaat:
  E-mail: secretariaat [at] asg [dot] be

 

 Lid worden?


Voor onze leden zijn er tal van extra voordelen:

 • toegang tot het ledengedeelte van onze website

 • 4 maal per jaar ons digitale magazine "Terroir"

 • mogelijkheid tot gratis opzoekigen in de "Bibliotheek van de Smaak"

 • deelname aan ASG Algemene Ledendag

 • ....

 

Comments