Voorwoord

Beste lezer,

Vooreerst willen we iedereen bedanken voor de vele positieve reacties op onze eerste ASG-nieuwsbrief evenals op de lopende hernieuwing van de ASG-website www.asg.be of www.streekgastronomie.nl ! Het geeft ons een geweldige boost in de opinie dat we goed bezig zijn in deze periode waar we de tering naar de nering moeten zetten. Speciaal ook de intrede van de ASG in het digitale tijdperk met de instelling/vernieuwing van 4 digitale antennes die complementair zijn: website - facebook – nieuwsbrief en het ASG-tijdschrift Terroir gaf reacties in de zin dat de ASG op een positieve wijze verjongde. Velen werden inmiddels trouwe volgers van onze ASG-facebook op www.facebook.com/ASG-Academie-voor-de-Streekgebonden-Gastronomie

Terroir voor de leden

Ook kwamen er vragen naar betaling voor het lidmaatschap 2017 (zowel voor de vzw in B als de stichting in NL). Wees gerust, het Bestuur besloot naar een boekhoudkundig jaar van 2017-2018 te gaan, conform de normale academiejaren. Het laatste gedrukte dubbelnummer van Terroir jg. 2016 wordt eerst nog rondgestuurd begin september 2017.
En, wordt Terroir nadien een wetenschappelijk elektronisch tijdschrift dat aldus toegewijd is aan de steekgebonden gastronomie evenals aan de voedings- & gastronomiecultuur in relatie met o.m. toerisme, happy aging, marketing, food retail, e.a. – het blijft een tijdschrift dat uitsluitend bestemd is voor de betalende ASG leden en stakeholders.

Blijf op de hoogte

Hierbij hopen we u in de toekomst verder te mogen informeren via deze (gratis) nieuwsbrief, bedoeld voor alle geïnteresseerden die “streekgebondenheid” hoog in het vaandel voeren. 
Kent U nog andere belangstellenden die gratis op de hoogte willen blijven van ons laatste nieuws? Meld hen aan voor de nieuwsbrief.

Jacques Collen, voorzitter ASG

 • Administratieve zetel ASG
  p/a Stadsarchief
  Rederijkersstraat 42
  3500 Hasselt (B)
  VZW Ondernemingsnummer 422.459.744

 • Administratieve zetel ASG stichting
  p/a “Dormio Resort Maastricht”
  Kamer van Koophandel (NL)
  Registernummer 51802139


 • ASG Secretariaat:
  E-mail: secretariaat [at] asg [dot] be

 

 Lid worden?


Voor onze leden zijn er tal van extra voordelen:

 • toegang tot het ledengedeelte van onze website

 • 4 maal per jaar ons digitale magazine "Terroir"

 • mogelijkheid tot gratis opzoekigen in de "Bibliotheek van de Smaak"

 • deelname aan ASG Algemene Ledendag

 • ....