Causerie “ We zitten aan, aan het banket of de evolutie van onze menukaarten en eetgewoontes door de eeuwen heen tot heden “

DEZE CAUSERIE KAN SPIJTIG GENOEG NIET DOORGAAN.

Daar er veel leden uit Vlaanderen en Nederland komen, is er een probleem met het vervoer. Antwerpen ligt half open met werken, alle parkings moeten  betaald worden en er is de LEZ  ( Lage EmitieZone ) met hoge boetes.
Daarom is beslist deze causerie te schrappen en op latere datum te hernemen.


 

Causerie in de "Lokeend" te Antwerpen op donderdag 5 oktober 2017

De ASG organiseert een causerieavond over het thema “We zitten aan, aan het banket of de evolutie van onze menukaarten en eetgewoontes door de eeuwen heen tot heden “.

De lezing wordt gegeven door Albert Van Wassenhove, gewezen leerkracht Piva en lid van ASG.

Plaats: www.lokeend.be Generaal Belliardstraat 11 2000 Antwerpen. 


Mini-symposium "De culinaire ziel van Nederland"

Naar aanleiding van de voorstelling van het gelijknamig boek “De culinaire ziel van Nederland – aan tafel met boeren, burgers, kooplui en zeevaarders” organiseerden we [Uitgeverij Garant - Academie voor de Streekgebonden Gastronomie – Skål International Limburg en het Teaching Hotel - Hotel Management School  Maastricht] op woensdag 26 april 2017 een studienamiddag omdat het van het uiterste belang is dat men bewust blijft dat ook de lokale voedingsgebruiken en -specialiteiten een economische waarde herbergen als ze op een innovatieve wijze professioneel “aan de man” worden gebracht. Het was een niet te missen studienamiddag over de toekomst van het streekgebonden culinair erfgoed. 


Euregionaal Symposium “Het Schathuis van de Smaak”

ASG, Hotelschool Hasselt en Summa College–afd. Horeca Eindhoven organiseerden op donderdag 17 november een Euregionaal Symposium “Het Schathuis van de Smaak” met “innovatief in authenticiteit” als thema. Het was een niet te missen studienamiddag over de toekomst van het streekgebonden culinair erfgoed. Op het programma: ervaringsdeskundigen uit de horeca, de voedingsindustrie en het randgebeuren.

De studienamiddag vond plaats in Hostellerie De Roerdomp te Diepenbeek (restaurantlocatie Hotelschool Hasselt, Stationsstraat 114, 3590 Diepenbeek).
Programma:
De presentaties begonnenom 13.30. Rond 17.00 uur was er een marktborrel. 
Om 18.30 uur mogelijkheid om deel te nemen aan het "Schatkamer diner, Smaakvol Erfgoed" in het schoolrestaurant.

 


ASG Bedrijvenbezoek Hamme

<p><span style="color: #47394a; font-family: Verdana, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">Bezoek aan de windmolen &ldquo;De Grote Napoleon&rdquo;. Uitleg door Andr&eacute; Delcart.<br /></span></p>

Op zaterdag 5 november 2016 bezochten we Hamme, een Oost-Vlaamse gemeente langs Durme en Schelde met een aantal culinaire troeven. Dit onder leiding van André Delcart. Het programma omvatte:

Samenkomst in “De Grote Napoleon” om 9 uur met uitgebreid ontbijt;
Bezoek aan de windmolen “De Grote Napoleon”. De site is uitgebreid met een bakkerij, een bakkerswinkel met verbruikszaal, ijssalon, een feestzaal, een tentoonstellingsruimte, het ambachtelijke mosterdbedrijf Vernimmen-De Lelie en nu ook een bakkerijmuseum.
Middagmaal in huis “De Kille”, nadien bezoek aan het tomatenbedrijf  SOLANI en afsluitend koffie en gebak.
Een fotoverslag vindt u bij onze Fotoboeken.


ASG dagexcursie "Rotterdam"

ASG activiteit Nederland: dagexcursie per autocar op dinsdag 13 september, onder de noemer “Rotterdam” bezoeken we een paar bekende toeleveranciers.

Deze activiteit is een samenwerkingsproject van de ASG met Skål International Limburg (www.skallimburg.org ).

We bezochten:
- Deli XL: totaalleverancier voor de markt van defoodservice;
- Verstegen kruiden en specerijen;
- Markthal Rotterdam: wordt het “foodwalhalla van Nederland” genoemd;
Rond 18.00 uur sloten we de dag af in restaurant De Twee Gebroeders te Etten Leur.
Een fotoverslag vindt u bij onze Fotoboek-en.


Inhoud syndiceren
  • Administratieve zetel ASG
    p/a Stadsarchief
    Rederijkersstraat 42
    3500 Hasselt (B)
    VZW Ondernemingsnummer 422.459.744

  • Administratieve zetel ASG stichting
    p/a Museum aan het Vrijthof
    Maastricht (NL) / Kamer van Koophandel (NL)
    Registernummer 51802139


  • ASG Secretariaat:
    E-mail: secretariaat [at] asg [dot] be

 

 Lid worden?


Voor onze leden zijn er tal van extra voordelen:

  • toegang tot het ledengedeelte van onze website

  • 4 maal per jaar ons magazine Terroir

  • mogelijkheid tot deelname aan tal van activiteiten

  • deelname aan ASG Algemene Ledendag

  • ....

 

Comments