Academie voor de Streekgebonden Gastronomie

Waar geografie, cultuur en toerisme elkaar ontmoeten!

De Academie voor de Streekgebonden Gastronomie vzw, ook gekend als ASG - Centrum
voor Culinair Erfgoed is een studiegenootschap dat vooral ondersteunend werkt ten
overstaande van de horeca, promotie-initiatieven, hotelscholen, toeristische instellingen,
bedrijven, e.a.. Sinds het ontstaan van de organisatie op 9 september 1981 wordt werk
gemaakt om ons traditioneel culinaire erfgoed niet alleen te bewaren, te inventariseren,
te beschrijven en weer te geven in een correcte Nederlandse culinaire taal en maar ook
(zoals in de naamgeving “streekgebonden” wordt aangegeven) steun te geven aan de
nieuwe culinaire initiatieven die, op basis van streek- en specialiteitsproducten uit de
omgeving, streven naar een vernieuwende en modern-evoluerende gastronomie als o.m.
bij creatie van nieuwe specialiteiten, food pairing, slow food, fast food,
de “cuisine du marché”, green gastronomy, …Ook dat is culinair erfgoed.

 

 

Overlijden ASG bestuurslid Jacques VANWYCK

Mini-symposium "De culinaire ziel van Nederland"

Euregionaal Symposium “Het Schathuis van de Smaak”

ASG Bedrijvenbezoek Hamme

ASG dagexcursie "Rotterdam"

  • Administratieve zetel ASG
    p/a Stadsarchief
    Rederijkersstraat 42
    3500 Hasselt (B)
    VZW Ondernemingsnummer 422.459.744

  • Administratieve zetel ASG stichting
    p/a Museum aan het Vrijthof
    Maastricht (NL) / Kamer van Koophandel (NL)
    Registernummer 51802139


  • ASG Secretariaat:
    E-mail: secretariaat [at] asg [dot] be

 

 Lid worden?


Voor onze leden zijn er tal van extra voordelen:

  • toegang tot het ledengedeelte van onze website

  • 4 maal per jaar ons magazine Terroir

  • mogelijkheid tot deelname aan tal van activiteiten

  • deelname aan ASG Algemene Ledendag

  • ....

 

Comments