Nieuwsbrieven ASG

Klik links op "Nieuwsbrieven" voor een overzicht en de mogelijkheid om in te schrijven op de ASG nieuwsbrieven.
Nieuws "heet van de naald" vindt je op onze ASG facebook pagina!

Geschiedenis van de Belgische keuken

De gerenommeerde foodjournalist Marc Declercq schrijft onder meer voor Culinaire Ambiance, Feeling Weekly, Libelle Lekker, De Standaard Magazine, Grappa en Goesting en heeft daarnaast al meer dan 60 culinaire boeken op zijn naam. Hij schrijft op dit ogenblik een werk over de geschiedenis van de Belgische keuken in opdracht van De Meesterkoks van België. Vandaar dan ook zijn uitgebreid opzoekwerk in het ASG-Studie- en Documentatiecentrum en dit tot zijn grote tevredenheid ! Een foto van zijn bezoek op 12 januari 2017.


Innovatie-Award

In Hasselt werd door gedeputeerde Inge Moors het startschot gegeven voor de zesde editie van de provinciale Innovatie-Award. Deze tweejaarlijkse wedstrijd looft de provincie Limburg in totaal 25.000 euro uit om de landbouwsector maximaal te ondersteunen in haar permanente zoektocht naar efficiëntie en verbetering. Inschrijven kan tot 20 april 2017.
Multifunctionele landbouw omvat alle activiteiten die naast de reguliere bedrijfsvoering worden uitgevoerd zoals landbouweducatie, groene zorg, hoevetoerisme, agrarische aannemingswerken, landschap- en waterbeheer, energieproductie etc.
Sander Dragt vertegenwoordigde de ASG op het startevenement, hier op foto samen met de gedeputeerde.


Urbain Claeys overleden

Afgelopen nacht is Urbain Claeys overleden. Claeys was van 1988 tot 2002 administrateur-generaal van het Vlaams Commissariaat Generaal voor Toerisme, de voorloper van het huidige Toerisme Vlaanderen. Hij speelde een sleutelrol in de ondersteuning van zowel de sociale als de private toeristische sector in Vlaanderen en bij het op de kaart zetten van Vlaanderen als toeristische bestemming. Claeys was ook de grote bezieler van het bekende toeristische programma ‘Vlaanderen Vakantieland’. Hij werd 78.


Inhoud syndiceren
 • Administratieve zetel ASG
  p/a Stadsarchief
  Rederijkersstraat 42
  3500 Hasselt (B)
  VZW Ondernemingsnummer 422.459.744

 • Administratieve zetel ASG stichting
  p/a “Dormio Resort Maastricht”
  Kamer van Koophandel (NL)
  Registernummer 51802139


 • ASG Secretariaat:
  E-mail: secretariaat [at] asg [dot] be

 

 Lid worden?


Voor onze leden zijn er tal van extra voordelen:

 • toegang tot het ledengedeelte van onze website

 • 4 maal per jaar ons digitale magazine "Terroir"

 • mogelijkheid tot gratis opzoekigen in de "Bibliotheek van de Smaak"

 • deelname aan ASG Algemene Ledendag

 • ....