Terroir
In de loop der jaren werd het ASG-tijdschrift meer en meer erkend (o.m. door de UPP - Unie van Uitgevers van de Periodieke Pers) als een review met artikels die een beschrijvend en wetenschappelijk-inventariserend karakter vertonen. Het document "TERROIR - inhoud digitale uitgaven.pdf" geeft een lijst + inhoud van de digitale uitgaven. Voor het overzicht van de digitale nummers Terroir, zie Leden --> Terroir |
Wat het opzet betreft, stappen we bij deze overschakeling naar een internet uitgave en de uitbreiding naar een nieuwsbrief ook af van een alles omvattend blad. Terroir wordt namelijk een wetenschappelijk tijdschrift, een tijdschrift waarin bevindingen gepubliceerd worden; een tijdschrift dat aldus toegewijd is aan de steekgebonden gastronomie evenals aan de voedings- & gastronomiecultuur in relatie met o.m. toerisme, happy aging, marketing, food retail, e.a. Acceptatie van artikelen voor publicatie zal dan ook beoordeeld worden door andere wetenschappers en op basis daarvan geaccepteerd of geweigerd door de redactie. p.s.: De redactieraad bestaat (maart 2017) uit Annick Belmans, Clem Reynders (eindredacteur), Danny Quanten, Guido Zeelmaekers, Hans Put, Herman Clerinx, Jacques Collen, Marianne Schenkel-Hoff (coördinatie Facebook en ASG-Nieuwsbrief), Paul Hendriks (verantwoordelijke uitgever) en Rombaut Roscam (webmaster). Dit ASG-tijdschrift Terroir is uitsluitend bestemd voor de betalende ASG leden en stakeholders.
|