Binnen het culinair gebeuren en de publicaties over de voedingscultuur heeft de ASG in de Benelux een unieke plaats. Inderdaad, als vrijwilligersorganisatie beschikken we niet over rijkelijk rond te strooien overheidsgelden. Vandaar geen commerciële kookcursussen, geen flitsend tijdschrift vol reclame met gratis toezending, promotie-etentjes voor bobo’s, groots opgezette tentoonstellingen e.a. Als oudste vereniging op dit vlak (SlowFood bv. ontstond pas 5 jaar na de ASG) vervult ze reeds jaren een pioniersfunctie waarbij anderen in staat zijn hiervan de commerciële en promotionele vruchten te plukken!
Ons tijdschrift (reeds jaargang 39) en tal van studienummers vormt al een unieke documentatiebron op zich. Buiten de ontvangst van het digitale tijdschrift TERROIR hebben leden daarenboven toegang tot het ASG Studie- en Documentatiecentrum, met bv. zijn meer dan 16.000 boeken, de grootste openbare collectie van de Benelux. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de klassieke netwerkmomenten.
Zeker in een tijd dat de streekgastronomie en de streekproducten als een vaste waarde van ons leefpatroon erkend wordt, hopen we dat U door een ASG-lidmaatschap het culinair erfgoed wil ondersteunen. Lid worden kan door te storten op de hieronder vermelde rekening.
Meer informatie over de verschillende soorten lidmaatschap en de onderverdeling van de leden vindt u in document "ASG Lidmaatschap en Bestuur".