Bij deze zijn we al aan onze negende nieuwsbrief toe met actuele info. Wie in het verenigingsleven staat weet dat het niet evident is van publicaties vorm te geven. Aan 'materiaal' is er gewoonlijk geen gebrek. Maar, het geheel ten gepaste tijde vorm te geven is een ander paar mouwen.  Dank zij uw steun doen we ons best en dit tussen het ASG-bibliotheekwerk door!

Mogen we u in de eerste plaats aandacht vragen voor de eerstkomende activiteit van de ASG en dit in samenwerking met de vzw Nationaal Jenevermuseum Hasselt. Het is een causerie van ASG-lid en specialist terzake Geurt van Rennes op woensdag 25 september 2019 om 19u30 met als onderwerp 'Onze rijke historie op het vlak van het wijn maken en distilleren'. Zie de uitnodiging hierbij! 

Ook in 2019 publiceert de ASG E-tijdschrift 'TERROIR'. Met dank aan de ASG-leden die ons belangrijke bijdragen bezorgden, inzonder R.N. Ferro uit Deventer die tal van merkwaardige historische transcripties maakte. U kunt deze nu lezen (en zelf uitprinten…) via de ASG-website www.asg.be.

Vanaf volgend jaar zullen de betalende leden telkens de primeur krijgen via een in pdf-format toegestuurd exemplaar dat later, het jaar nadien, pas op de website zal gezet worden. Vandaar, vergeet niet ons te steunen. Met dank aan iedereen die een bijdrage stortte voor 2019. Hierdoor kunnen we de werking verder zetten van het ASG - Archief en Steunpunt voor “Gastronomie &Toerisme” – Documentatiecentrum (Bibliotheek van de Smaak) inzake Streekgastronomie, Terroir, Culinair erfgoed en Gastro-Toerisme. VERGETEN? Graag nog uw bijdrage storten. Met dank bij voorbaat !

Jacques Collen,
ASG-voorzitter

 • Administratieve zetel ASG
  p/a Stadsarchief
  Rederijkersstraat 42
  3500 Hasselt (B)
  VZW Ondernemingsnummer 422.459.744

 • Administratieve zetel ASG stichting
  p/a “Dormio Resort Maastricht”
  Kamer van Koophandel (NL)
  Registernummer 51802139


 • ASG Secretariaat:
  E-mail: secretariaat [at] asg [dot] be

 

 Lid worden?


Voor onze leden zijn er tal van extra voordelen:

 • toegang tot het ledengedeelte van onze website

 • 4 maal per jaar ons digitale magazine "Terroir"

 • mogelijkheid tot gratis opzoekigen in de "Bibliotheek van de Smaak"

 • deelname aan ASG Algemene Ledendag

 • ....

 

Comments