BBB Cooking Mania 2018

Gegroeid uit de Brood- en Banketbakkers Beurs (BBB) die in 1954 plaats vond in hotel Schaepkens in Valkenburg is de huidige BBB Maastricht het belangrijkste Euregionale vakevent voor horecaprofessionals en tevens de oudste horeca vakbeurs van Nederland. Met een bezoekersaantal van boven de 14.000 vakmensen, 300 exposanten, demonstraties, proeverijen, wedstrijden en meer speelt de BBB een toonaangevende rol in de ontwikkeling van een succesvolle horecasector in het Benelux-Middengebied, de benaming voor een Vlaams-Nederlandse Euregio die de Vlaamse provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg, evenals de Nederlandse provincies Noord-Brabant en Limburg omvat.
Hier vinden op 8, 9 en 10 oktober 2018 de BBB kookwedstrijden onder de noemer ‘Cooking Mania’ weer plaats.

Vorig jaar won Herman Cooijmans, Chefkok bij Restaurant Juliana in Valkenburg, de kookwedstrijd met het thema Limburgse streekproducten. De deelnemers serveerden een 3-gangen menu bestaande uit een Limburgs voor- hoofd en nagerecht. De deelnemende koks mochten vooraf zelf hun ingrediënten inkopen met als budget € 10 per geserveerd menu. De gerechten werden beoordeeld op presentatie, gebruikte ingrediënten, smaak, originaliteit en totale indruk.
De jury bestond uit voorzitter culinair journalist Bert Salden (van o.m. Gastvrij Magazine, een uitgave van Mes & Vork Media Groep), Eugène Vaesen van de Hotel en restaurant Gerardushoeve in Epen die door Misset Horeca als de Meest Markante Horecaondernemer 2016 was uitgeroepen, Henk Hoogakker van Kunst in de Keuken, Eric Leën vrm. docent/stagecoördinator Hotelschool Hasselt & ceremoniemeester die eveneens de ASG vertegenwoordigde en Ruud Verstegen van Landgoed Overste.

Juryvoorzitter Bert Salden: ‘Alle deelnemers hebben prachtig gewerkt met streekproducten uit Nederlands en Belgisch Limburg. Zij hebben hun best gedaan de mooiste streekproducten te vinden en met succes. Wij als juryleden zijn nóg trotser geworden op Limburg dan we al waren. Herman komt van oorsprong niet uit de regio, maar heeft Limburg weten te waarderen en drie fantastische streekgerechten geserveerd. Hij is een Brabander die, zo lijkt het, het meest van Limburg houdt’. Herman Cooijmans heeft met zijn winnende menu een reis naar Italië gewonnen aangeboden door Electrolux.

Globaal is het programma 2018 als volgt:
Maandag 8 oktober:
10.00 uur: wedstrijd met orgaanvlees
14.00 uur: wedstrijd met kalfsvlees/blackbox
Dinsdag 9 oktober:
10.00 uur: wedstrijd met vis
14.00 uur: wedstrijd (thema volgt)
Woensdag 10 oktober:
10.00 uur: wedstrijd met Limburgse streekproducten
14.00 uur: wedstrijd met biologische producten (deze wordt inclusief voorronde georganiseerd door Achmea - deelname hieraan is niet meer niet mogelijk)
Nieuw is ook dat gedurende alle wedstrijden Ecolab een prijs beschikbaar stelt voor het team dat het best volgens HACCP normen werkt.

De voorbereidingen zijn in volle gang. Als je geïnteresseerd bent in deelname aan één van bovenstaande wedstrijden, laat het dan spoedig weten. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Stuur een privébericht met je naam, de naam van het restaurant waar je werkzaam bent, je telefoonnummer en e-mailadres naar nieuws [at] mesenvorkmedia [dot] nl of bellen met Esther Theunissen: 0031 (0)43 851 97 08 of 0031 (0)6 37 00 23 16.

Vanwege het succes in 2017 zijn dagelijks twee wedstrijden gepland. In tegenstelling tot vorig jaar is het nu mogelijk je te laten bijstaand door een souschef of leerlingkok.

(E.T.)

 • Administratieve zetel ASG
  p/a Stadsarchief
  Rederijkersstraat 42
  3500 Hasselt (B)
  VZW Ondernemingsnummer 422.459.744

 • Administratieve zetel ASG stichting
  p/a “Dormio Resort Maastricht”
  Kamer van Koophandel (NL)
  Registernummer 51802139


 • ASG Secretariaat:
  E-mail: secretariaat [at] asg [dot] be

 

 Lid worden?


Voor onze leden zijn er tal van extra voordelen:

 • toegang tot het ledengedeelte van onze website

 • 4 maal per jaar ons digitale magazine "Terroir"

 • mogelijkheid tot gratis opzoekigen in de "Bibliotheek van de Smaak"

 • deelname aan ASG Algemene Ledendag

 • ....

 

Comments