Gekapt - nieuw gehaktrestaurant in Gent

Karen Van San is al sedert 2009 het gezicht van “De Robot” (Bijlokehof 1), dus ze kent het klappen van de zweep in de horeca. Naast haar goed draaiende eetcafé baat ze sinds 1 september 2017 ook “Gekapt” uit, in de Sint-Pietersnieuwstraat in Gent. “De Robot” te Gent ligt aan de achterkant van het STAM/Stadsmuseum op de Campus Bijloke waar de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) en het Koninklijk Conservatorium (vormen samen de School of Arts van de HoGent) aan de Jozef Kluyskensstraat liggen. Men kan er terecht voor een frisse pint en een lekkere burger, toast, wrap, salade, … in een sfeer van rock&roll, soul en funk. Al de burgers worden er huisbereid met de hand gemaakt en geserveerd tussen een lekker broodje en met chips opgediend. Je bestelt aan de toog want Karen wil graag een café blijven waar je kan eten en niet een restaurant waar je wat kunt drinken. Zo is ze erin geslaagd om daar, te midden van een KASK-studentenpopulatie, een evenwichtige mix van jong en oud aan te trekken.

In “De Robot” werken ze met wekelijkse suggesties. Toen Karen zag hoe populair de suggestiemenu’s met gehakt waren, begon het idee voor een gehaktrestaurant te rijpen. Ze verduidelijkte aan Magali Degrande van Het Nieuwsblad: “Gehakt is iets eenvoudigs, maar kan enorm lekker zijn. Ik wil dagelijks een drietal verschillende gerechten aanbieden en daarnaast de klant altijd de keuze laten tussen runds-, lams- en varkensgehakt of een vegetarische variant. Ik weet dat ik met mijn concept vooral vleeseters zal aantrekken, maar ik wil niemand uitsluiten.”. Zo hoopt ze om “De Robot” te combineren met haar grote droom van een gehaktrestaurant.

Karen Van San vond de geknipte plaats om haar ‘gekapt’ te serveren: een voormalig kapsalon aan het einde van de Gentse Sint-Pietersnieuwstraat (nr. 222), op een boogscheut van de Blandijnberg, in vogelvlucht een 800 meter van “De Robot”. Het is een locatie eveneens te midden van de studenten. Ook hier is het de bedoeling om daar een evenwichtige mix van jong en oud aan te trekken. Dat gehakt een product is dat budgetvriendelijk is voor studenten, is alleen maar mooi meegenomen. Vast staat dat “een boterham met rauw gehakt en pickles” er het gerecht van het huis moet worden, naast de klassieke balletjes in tomatensaus. Maar, net als in het andere restaurant is er keuze tussen warme en koude gerechten met als basis-ingrediënt vleesgehakt (varken, rund, lam én vegetarisch) en vegetarisch (green butchers…).

“We hebben hard gewerkt aan het interieur. Voor mij moet het plaatje kloppen, tot in de details.” zegt Karen Van San die, net als de kok Andy Mestdagh van “Gekapt”, interieur studeerde aan Sint-Lucas. “We zitten in een pand dat voorheen een kap-salon was. Een leuke gimmick natuurlijk. Aanvankelijk overwoog ik de kapstoelen te laten staan, maar ze zijn toch gesneuveld. Ik wou vooral een beenhouwerij-gevoel creëren, zonder dat het te kil werd.”
 “Gekapt” opende feestelijk op vrijdag 1 september 2017 met een drink, gehakthapjes en… 'pistolées mee gekapt'.

(J.C. – met dank aan Jean-Pierre Dubois/Science Press vzw)

 

 • Administratieve zetel ASG
  p/a Stadsarchief
  Rederijkersstraat 42
  3500 Hasselt (B)
  VZW Ondernemingsnummer 422.459.744

 • Administratieve zetel ASG stichting
  p/a “Dormio Resort Maastricht”
  Kamer van Koophandel (NL)
  Registernummer 51802139


 • ASG Secretariaat:
  E-mail: secretariaat [at] asg [dot] be

 

 Lid worden?


Voor onze leden zijn er tal van extra voordelen:

 • toegang tot het ledengedeelte van onze website

 • 4 maal per jaar ons digitale magazine "Terroir"

 • mogelijkheid tot gratis opzoekigen in de "Bibliotheek van de Smaak"

 • deelname aan ASG Algemene Ledendag

 • ....

 

Comments