Museum Het Ursulinenconvent in Eijsden (Nl) opende de apothekerstuin

Als meest zuidelijke grensgemeente van Nederland herbergt Eijsden nabij Maastricht, zowel de Waalse sfeer, de Vlaamse gastvrijheid als de Limburgse levensvreugde. Kortom, in Eijsden is het bijzonder goed toeven. 
Op vrijdagmiddag 1 september 2017 werd de aftrap van  het culinair herfstseizoen voor de regio gegeven op d’r Pley in Noorbeek door wethouder Gerry Jacobs (wethouder/schepen van o.a. Economische zaken, Recreatie en Toerisme) door symbolisch de eerste druiven te plukken in Noorbeek.

Een attractief aanbod

Deze lancering werd op zondag 8 oktober 2017 gevolgd door de eerste streekmarkt in het Museum “Het Ursulinenconvent” in Eijsden [Locatie: Breusterstraat 27 - zie ook: www.museum.ursulinenconvent.com] waar men kon kennis maken, proeven en genieten van al het goeds dat deze streek te bieden heeft.
Het museum is gevestigd in een uit de negentiende eeuw daterend Ursulinenklooster,  Breusterstraat 27 te Eijsden. Het museum laat de bezoeker op velerlei manieren kennis maken met de geschiedenis van de mens in zijn familieverband: vanaf de eerste mens tot het heden met speciale aandacht voor DNA, de heraldiek, Karel de Grote, iconografie en genealogie.
Bij deze gelegenheid werd de apothekerstuin bij het “Het Ursulinenconvent” officieel geopend. Hier kan men kennismaken met de geneeskrachtige planten die in de 19e eeuw in de apotheek werden gebruikt. Deze tuin is tevens een ode aan Jean Dubois, burgemeester van Eijsden en apotheker, die door zijn kennis over de natuur en het landschap bij zijn zoon Eugene, de wetenschapper en ontdekker van de Javamens, de belangstelling voor de natuurwetenschappen wekte.

 • Administratieve zetel ASG
  p/a Stadsarchief
  Rederijkersstraat 42
  3500 Hasselt (B)
  VZW Ondernemingsnummer 422.459.744

 • Administratieve zetel ASG stichting
  p/a “Dormio Resort Maastricht”
  Kamer van Koophandel (NL)
  Registernummer 51802139


 • ASG Secretariaat:
  E-mail: secretariaat [at] asg [dot] be

 

 Lid worden?


Voor onze leden zijn er tal van extra voordelen:

 • toegang tot het ledengedeelte van onze website

 • 4 maal per jaar ons digitale magazine "Terroir"

 • mogelijkheid tot gratis opzoekigen in de "Bibliotheek van de Smaak"

 • deelname aan ASG Algemene Ledendag

 • ....

 

Comments