Eten op het strand - vroeger en nu

Op 7 december 2005 begon de ASG met een blog “Wat at u aan zee?” (http://blog.seniorennet.be/etenaanzee_asg) die op dit ogenblik onder de hoede staat van ASG-medelid Fons Nicolay. Hij liep als leerling-kok nog stage in heel wat restaurants aan de Belgische kust en geeft heden op zijn blog 'Keukenweetjes' (http://blog.seniorennet.be/keukenweetjes) nog tal van achtergrondinformatie over onze culinaire wereld.

Tijdens de voorbije zomer 2017 zette de erfgoedcel “Kusterfgoed” de eetcultuur op het strand in de kijker onder de noemer 'Zoet, zout en zand'. Tijdens meerdere zomerevents aan de kust dook de erfgoedcel ook op om culinaire strandherinneringen te noteren. Lees meer op de webpagina van het project 'Zoet, zout en zand' op de link: kusterfgoed.be/project/zoetzoutzand. In het kader van dit project brachten ze eveneens een boekje uit (een eenmalige uitgave) vol interessante weetjes, authentieke foto’s en mooie verhalen van strandverkopers en strandgangers - 'eten op het strand - vroeger en nu’ vanuit verschillende hoeken belicht.
Voor zover de voorraad strekt kan je een gratis exemplaar van het boekje ‘Zoet, zout en zand’ (72 pag.) ophalen in de bibliotheken of toeristische diensten van Middelkerke, Oostende, De Haan en Blankenberge. Maar men kan het boekje digitaal lezen (en downloaden) op: http://kusterfgoed.be/wp-content/uploads/2017/05/kalender-A5_LR-correct-depot.pdf.
In de beknopte bibliografie en de colofon van “Zoet, zout en zand” wordt verwezen naar het “Studie- en Documentatiecentrum van Academie voor de Streekgebonden Gastronomie” en ook naar ons boek “Brusselse wafels - om te backen dicke wafelen” (ASG-publicaties, Brussel, 2008).

 

 

 • Administratieve zetel ASG
  p/a Stadsarchief
  Rederijkersstraat 42
  3500 Hasselt (B)
  VZW Ondernemingsnummer 422.459.744

 • Administratieve zetel ASG stichting
  p/a “Dormio Resort Maastricht”
  Kamer van Koophandel (NL)
  Registernummer 51802139


 • ASG Secretariaat:
  E-mail: secretariaat [at] asg [dot] be

 

 Lid worden?


Voor onze leden zijn er tal van extra voordelen:

 • toegang tot het ledengedeelte van onze website

 • 4 maal per jaar ons digitale magazine "Terroir"

 • mogelijkheid tot gratis opzoekigen in de "Bibliotheek van de Smaak"

 • deelname aan ASG Algemene Ledendag

 • ....

 

Comments