Restaurant Gerardushoeve Epen (Nl) feestelijk heropend

De 50-jarige Eugène Vaessen bestiert samen met zijn vrouw Judith het overbekende Restaurant Gerardushoeve aan de Julianastraat 23 in Epen (Nederlands Zuid-Limburg). Medio 70’er jaren startten zijn ouders in de voormalige boerderij een pension én een pannenkoekenhuis met toen 12 ‘borden’. Eugène kreeg (ook) het horecavirus te pakken en nam het bedrijf in 1994 over van zijn ouders. In al die jaren telkens uitgebreid, aangebouwd en aangepast aan de eisen van de tijd.
De 12 ‘borden’ van medio 70 zijn anno 2018 uitgegroeid tot gemiddeld 300 couverts per dag en… allang niet meer uitsluitend pannenkoeken op het menu, maar een uitgebreide menukaart met behoud ván en liefde vóór de streekgebonden gerechten én uit de streek betrokken ingrediënten, wijnen, bier, dranken enz. Zelf uitgekozen koeien, varkens, eenden en wild afkomstig uit de regio en in de regio exclusief geslacht voor de Gerardushoeve en dat…. Dat preufste!

 

De huidige chef Joachim Müller met brede ervaring in diverse toprestaurants (Michelin) weet, samen met zijn keukenbrigade, uit al deze ingrediënten seizoens- en streekgebonden gerechten en menu’s voor fijnproevers, liefhebbers en streekgenoten samen te stellen.
Op hoog niveau Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en de bezoekers laten genieten van het moois dat de regio te bieden heeft. Dat wil de Gerardushoeve uitstralen. Eugène is al sinds jaar en dag een enthousiast en trouw lid van de Academie voor de Streekgebonden Gastronomie (ASG). Dat is te zien aan zijn menukaart, die het voor bezoekers waard is om er zelfs een eindje voor óm te rijden als je er al niet langs komt tijdens het volgen van de bekende toeristische Mergellandroute in Zuid-Limburg.

Op 18 december 2017 ging de deur op slot voor een zes weken durende ingrijpende verbouwing. Het complete interieur werd gesloopt inclusief verlichting en plafonds. Alles werd onder handen genomen in de stijl van morgen onder aanvoering van de Brabantse Hans Kuijten, een van Nederlands toonaangevende interieur architecten. De grote eetzaal werd omgetoverd tot een diner ruimte voor knusse twee tot meer zitplaatsen en tot een panorama diner ruimte met 36 zitplaatsen met een fenomenaal uitzicht over het fraaie landschap, bekend als Limburgs ‘Klein Zwitserland’.

Donderdag 1 februari 2018 was de feestelijke opening met tal van gasten uit de Zuid-Limburgse overheid, Horeca, leveranciers, aannemer en genodigden. TV, radio en media waren ruim vertegenwoordigd, waar onder uiteraard de ASG.

De ASG wenst Eugène en Judith Vaessen én hun zakenpartners Marianne en Huub Lumey, veel succes en spreken de wens uit dat menig ASG lid hier een aanleiding in ziet om van de gastvrijheid en de menukaart van de Gerardushoeve te genieten. Zoals gemeld: het omrijden zeker de moeite waard. Meer informatie en reserveringen: www.gerardushoeve.nl

Cary van Gestel
ASG Ambassadeur voor Zuid-Limburg (Nl)

 

 • Administratieve zetel ASG
  p/a Stadsarchief
  Rederijkersstraat 42
  3500 Hasselt (B)
  VZW Ondernemingsnummer 422.459.744

 • Administratieve zetel ASG stichting
  p/a “Dormio Resort Maastricht”
  Kamer van Koophandel (NL)
  Registernummer 51802139


 • ASG Secretariaat:
  E-mail: secretariaat [at] asg [dot] be

 

 Lid worden?


Voor onze leden zijn er tal van extra voordelen:

 • toegang tot het ledengedeelte van onze website

 • 4 maal per jaar ons digitale magazine "Terroir"

 • mogelijkheid tot gratis opzoekigen in de "Bibliotheek van de Smaak"

 • deelname aan ASG Algemene Ledendag

 • ....

 

Comments