Hoe creeër je zelf cultuur?

Wie houdt van kunst, kan sedert 2014 (dit jaar op 25-26-27 mei 2018) naar het festival Sensatio in de buurtgemeenschap Brelaarheide in de Weidestraat in Houthalen (Limburg). Tijdens dit evenement staan humor, kunst en talent (ook culinair…) centraal dat in harmonie staat met de natuur. Met zang, dans, muziek en creaties willen de initiatiefnemers “het samenzijn” in al zijn aspecten bevorderen”. Meer info over Sensatio vindt u op www.lach-humor.be

In het kader van de voorbereidingen van het Sensatio-festival 2018 startte op 10 januari met een nieuwe workshop, nl. modern kantklossen onder de noemer “Dominoplus” in “De goei wei”, Weidestraat 9, Houthalen. Dit is de thuishaven van de vzw L.A.C.H. (Liga ter Activering van Creativiteit en Humor - www.lach-humor.be) met Trudie Appermans en Gerard Aerts.

Dominoplus is een open, met een accent op kunstzinnig, meewerkproject o.l.v. Monique Saquet van Kant in Vlaanderen. Als eindproduct beoogt men dit jaar een koordeninstallatie.

Een groep van een achttal vrouwen komen om de veertien dagen samen, telkens op woensdagnamiddag. Eerst wordt het kantklossen aangeleerd om dan over te schakelen op een mobiel creatief duurzaam werk met dikkere koorden. Met een gepaste muzikale performance zal deze creatie, van symbolische verbondenheid, geopend worden ook te zien zijn op Meulenberg vanaf het laatste weekend van mei. En dit in het kader van de wijkactie 'Kom proeven van Meulenberg'. Deze actie startte reeds tijdens de voorbije feestdagen 2017-2018 en daaraan namen 40 handelaars deel. Nu komen ook geïnteresseerde bewoners aan de beurt. 

 • Administratieve zetel ASG
  p/a Stadsarchief
  Rederijkersstraat 42
  3500 Hasselt (B)
  VZW Ondernemingsnummer 422.459.744

 • Administratieve zetel ASG stichting
  p/a “Dormio Resort Maastricht”
  Kamer van Koophandel (NL)
  Registernummer 51802139


 • ASG Secretariaat:
  E-mail: secretariaat [at] asg [dot] be

 

 Lid worden?


Voor onze leden zijn er tal van extra voordelen:

 • toegang tot het ledengedeelte van onze website

 • 4 maal per jaar ons digitale magazine "Terroir"

 • mogelijkheid tot gratis opzoekigen in de "Bibliotheek van de Smaak"

 • deelname aan ASG Algemene Ledendag

 • ....

 

Comments