Vlaanderen ontvangt UNWTO - Gastronomie top 2020

Elk jaar organiseert de Wereldtoerisme Organisatie (UNWTO – United Nations World Tourism Organization) samen met het Baskisch Culinair Centrum (BCC) een congres over culinair toerisme.
Het Baskisch Culinair Centrum is gevestigd in San Sebastián, in de Baskische regio van Spanje, en is een culinaire stichting opgericht in 2009 door Mondragon University en een groep prominente Baskische chef-koks als een training-, onderzoeks- en innovatieproject, gericht op de ontwikkeling van de culinaire sector, met het idee om koken te relateren aan management, wetenschap en andere disciplines. De faculteit biedt een graad in gastronomie en culinaire kunsten, postdoctorale programma's en verschillende programma's voor professionals en liefhebbers van gastronomie.

Het World Forum on Gastronomy Tourism wordt afwisselend georganiseerd in San Sebastian, Baskenland en een gastland. Zo ging het World Forum on Gastronomy Tourism in 2016 door in Peru en werd het in 2018 in Bangkok (Thailand) georganiseerd.

Op aangeven van Toerisme Vlaanderen woonde toenmalig Minister Weyts van 30 mei tot 2 juni 2018 het World Forum on Gastronomy Tourism bij in Bangkok. Hij nam vijf jonge Vlaamse chefs mee om het Vlaamse gastronomische vakmanschap in de kijker te zetten. Toerisme Vlaanderen had inderdaad al een jaar lang gelobbyd om deze prestigieuze VN-top naar Vlaanderen te halen en met succes want op 31 mei 2018 kon minister Ben Weyts op vanuit Bangkok bekend maken dat Vlaanderen in 2020 gastland is voor de VN-top over Gastronomie en Toerisme met als het thema ‘Gastronomy Tourism: Promoting Rural and Regional Development’.

Toerisme Vlaanderen zal de organisatie op zich nemen met Brugge als gastbestemming voor deze 6e editie van het UNWTO World Forum on Gastronomy Tourism. Het Forum gaat door van 1 tot 4 juni 2020 in het Concertgebouw. Tijdens dit internationale topcongres zal ook Vlaanderen en de Vlaamse eetcultuur in de kijker worden gezet…
Men verwacht zo’n 500 deelnemers vanuit alle continenten, waaronder beleidsmakers uit de toeristische en gastronomische wereld, chef-koks, ondernemers, academici en producenten.

(J.C.)

 

 • Administratieve zetel ASG
  p/a Stadsarchief
  Rederijkersstraat 42
  3500 Hasselt (B)
  VZW Ondernemingsnummer 422.459.744

 • Administratieve zetel ASG stichting
  p/a “Dormio Resort Maastricht”
  Kamer van Koophandel (NL)
  Registernummer 51802139


 • ASG Secretariaat:
  E-mail: secretariaat [at] asg [dot] be

 

 Lid worden?


Voor onze leden zijn er tal van extra voordelen:

 • toegang tot het ledengedeelte van onze website

 • 4 maal per jaar ons digitale magazine "Terroir"

 • mogelijkheid tot gratis opzoekigen in de "Bibliotheek van de Smaak"

 • deelname aan ASG Algemene Ledendag

 • ....