Peter Rayen, zaakvoerder van wijnhandel 't Mijnhuys uit Beringen-Mijn en gekend van “Koken met Pit”, werd geridderd in het Grootkapittel van het Luxemburgse Weinbruderschaft Sankt-Kunibert. Het broederschap heeft als doel de verdediging, het behoud en de opwaardering nastreven van de rijkdommen die de wijnbouw, de cultuur en het toerisme van de Luxemburgse Moezel te bieden hebben. Peter leerde enkele jaren geleden gastheer Nico Knott (foto rechts) kennen en geraakte zo in de ban van Oostenrijkse, Duitse en Luxemburgse wijnen. Peter werd gisteren als eerste Limburger opgenomen in het wijnbroederschap voor zijn ambassadeurschap om in Limburg de Luxemburgse wijnen te promoten.
De huldiging vond plaats in het hotel-restaurant “Vier Jahreszeiten” van Nico Knott in Bütgenbach, Oost-België (Bermicht 8, 4750 Nidrum/ Bütgenbach). En dat in aanwezigheid van Alexander Miesen, voorzitter van het parlement van de Duitstalige gemeenschap, Isabelle Weykmans, minister van cultuur en toerisme en van minister Ferdinand Etgen en voorzitter van het parlement van de Duitstalige gemeenschap.
(Hans Put - HJP Productions)