Peter Rayen geridderd

Peter Rayen, zaakvoerder van wijnhandel 't Mijnhuys uit Beringen-Mijn en gekend van “Koken met Pit”, werd geridderd in het Grootkapittel van het Luxemburgse Weinbruderschaft Sankt-Kunibert. Het broederschap heeft als doel de verdediging, het behoud en de opwaardering nastreven van de rijkdommen die de wijnbouw, de cultuur en het toerisme van de Luxemburgse Moezel te bieden hebben. Peter leerde enkele jaren geleden gastheer Nico Knott (foto rechts) kennen en geraakte zo in de ban van Oostenrijkse, Duitse en Luxemburgse wijnen. Peter werd gisteren als eerste Limburger opgenomen in het wijnbroederschap voor zijn ambassadeurschap om in Limburg de Luxemburgse wijnen te promoten. 
De huldiging vond plaats in het hotel-restaurant “Vier Jahreszeiten” van Nico Knott in Bütgenbach, Oost-België (Bermicht 8, 4750 Nidrum/ Bütgenbach). En dat in aanwezigheid van Alexander Miesen, voorzitter van het parlement van de Duitstalige gemeenschap, Isabelle Weykmans, minister van cultuur en toerisme en van minister Ferdinand Etgen en voorzitter van het parlement van de Duitstalige gemeenschap.

(Hans Put - HJP Productions)

  • Administratieve zetel ASG
    p/a Stadsarchief
    Rederijkersstraat 42
    3500 Hasselt (B)
    VZW Ondernemingsnummer 422.459.744

  • Administratieve zetel ASG stichting
    Maastricht
    Kamer van Koophandel (NL)
    Registernummer 51802139


  • ASG Secretariaat:
    E-mail: secretariaat [at] asg [dot] be

 

 Lid worden?


Voor onze leden zijn er tal van extra voordelen:

  • toegang tot het ledengedeelte van onze website

  • 4 maal per jaar ons magazine Terroir

  • mogelijkheid tot deelname aan tal van activiteiten

  • deelname aan ASG Algemene Ledendag

  • ....

 

Comments