Kok is een knelpuntberoep

Danny Van Assche (Horeca Vlaanderen)

Ruim 550 aanwezigen mocht Ludo Geurden, voorzitter Horeca Limburg, op de nieuwjaarsreceptie 2017 van zijn organisatie verwelkomen.  De bijeenkomst had voor de eerste maal plaats in de Hasseltse discotempel “Versuz”.
Roland Duchatelet stond als gastspreker op de affiche maar de flamboyante ondernemer, die erg actief is in de voetbalwereld, moest voor dringende(r) zaken naar Parijs. Zijn plaats werd ingenomen door Pukkelpoporganisator Chokri Mahassine. 

Na de verwelkoming door voorzitter Geurden, die een oproep deed om het ledenaantal in Limburg tegen 2018 – thans 750 – gevoelig te verhogen, namen ook Filip Vanheusden ( voorzitter Horeca Vlaanderen) en Danny Van Assche (afgevaardigd bestuurder Horeca Vlaanderen) het woord. “Het is bijzonder moeilijk om gekwalificeerd personeel te vinden; kok is een echt knelpuntberoep geworden”, aldus Van Assche.

Spreker speelde ook even in op de “Tournée Minérale”; de actie om eén maand geen alcohol te gebruiken.  “We moeten ons realiseren dat we niet tegen trends kunnen ingaan en dat in de toekomst  vaker promotie zal gemaakt worden om  minder vet, minder suiker en minder alcohol te consumeren. Maar nieuwe trends scheppen ook opportuniteiten. Laat de consument niet marginaal zitten met wat water, maar wel de nieuwe alternatieven voor alcohol ontdekken!

(Clem Reynders)

   

 • Administratieve zetel ASG
  p/a Stadsarchief
  Rederijkersstraat 42
  3500 Hasselt (B)
  VZW Ondernemingsnummer 422.459.744

 • Administratieve zetel ASG stichting
  p/a “Dormio Resort Maastricht”
  Kamer van Koophandel (NL)
  Registernummer 51802139


 • ASG Secretariaat:
  E-mail: secretariaat [at] asg [dot] be

 

 Lid worden?


Voor onze leden zijn er tal van extra voordelen:

 • toegang tot het ledengedeelte van onze website

 • 4 maal per jaar ons digitale magazine "Terroir"

 • mogelijkheid tot gratis opzoekigen in de "Bibliotheek van de Smaak"

 • deelname aan ASG Algemene Ledendag

 • ....