Mortsel weer heerlijk thuis

Momenteel legt men er de laatste hand aan de nieuwe sneukelroute ‘Op het breukvlak van de eeuwen’. Men kuiert door de stad en ontdekt er typische gebouwen uit de Belle Epoque. Deze wandeling sluit aan bij de lopende PLOP-tentoonstelling ‘Aan Tafel’. Alles gebeurt in nauwe samenwerking met de lokale expertise cel van de Academie voor de Streekgebonden Gastronomie o.l.v. Albert van Wassenhove en de erfgoedsector.

Vishandel STELOY, Rocco Mortsel, Côté Sud, Bakkerij Michielsen en Tartuff maken een culinaire wandeling door de menukaarten van het einde van de 19de eeuw-begin 20ste eeuw. Dit alles wordt gastronomisch vertaald door de cel lokale economie.

In 2019 werkten men rond de makarons van Mortsel (Bakkerij Michielsen). Slagerij Beyens bracht nieuwe vleespasteien op de markt. De bieren uit de Zuidrand blijven Jan Beyens fascineren. Vishandel STELOY weet ons opnieuw te verrassen met uitermate lekkere visballetjes en Linda van Côté Sud zet de geit bij de bok en weet het lekkere biodynamische bokbier van Paul Warmenbol te verzoenen met kazen.  Het Broodatelier bakt een nieuw brood ‘het Oudegodje’. Bij Tartuff gaat men met Pallieter aan tafel en legt men het verband tussen Felix Timmermans en Mortsel.Ondertussen worden ook andere Mortselse producten verwerkt in een geschenkenmand. Onder impuls van Côté Sud en Bakkerij Raphaël (Koeisteerthofdreef) worden kaassoesjes, krakers en de Ambrosiuskoek echte smaakmakers. De cel lokale economie werkt aan een doorstart van het beulingtaartje. Tevens zullen ‘De zoetste hondenhokken van Mortsel’ de lokale imkers in de kijker zetten. 

(info bij Dirk Brentjens te Mortsel op tel. 0476 90 58 75)

 

 • Administratieve zetel ASG
  p/a Stadsarchief
  Rederijkersstraat 42
  3500 Hasselt (B)
  VZW Ondernemingsnummer 422.459.744

 • Administratieve zetel ASG stichting
  p/a “Dormio Resort Maastricht”
  Kamer van Koophandel (NL)
  Registernummer 51802139


 • ASG Secretariaat:
  E-mail: secretariaat [at] asg [dot] be

 

 Lid worden?


Voor onze leden zijn er tal van extra voordelen:

 • toegang tot het ledengedeelte van onze website

 • 4 maal per jaar ons digitale magazine "Terroir"

 • mogelijkheid tot gratis opzoekigen in de "Bibliotheek van de Smaak"

 • deelname aan ASG Algemene Ledendag

 • ....

 

Comments