'Certificaat van waardering' van de vzw Herkenrode en de ASG voor Wim van Lishout

Hasselt - zondag 8 december 2019: Op een feestelijke bijeenkomst naar aanleiding van 10 jaar Herkenrode abdijbieren werd het eerste 'Certificaat van Waardering' uitgereikt door Herkenrode vzw en de Academie voor de Streekgebonden Gastronomie. De eer viel te beurt aan ere-schepen Wim van Lishout, jarenlang tot voor kort, bezieler en drijvende kracht achter de heropstanding van de aloude site 'abdij van Herkenrode'.
Herkenrode vzw voorzitter Willy Orlandini: “Samen met de Academie voor streekgebonden gastronomie en Brouwerij Cornelissen willen we de initiatiefnemer van de Herkenrode Abdijbieren Wim Van Lishout graag deze eerste erkenning toekennen, omdat het doorzettingsvermogen en het geloof in dit project, onze abdijbieren na tien jaar een degelijke faam hebben bezorgd”.

Sinds 2009, toen Herkenrode vzw scheep ging met de Brouwerij Cornelissen hebben de Herkenrode Abdijbieren verschillende prijzen in de wacht gesleept en maken de Vesper, de Cister en de Noctis deel uit van het gamma speciaal bieren van de Brouwerij Cornelissen.

Jef Cornelissen: “Het Herkenrode abdijbier is momenteel te verkrijgen in meer dan 10 landen en vooral de export doet het goed. We zijn trots dat we met deze kwaliteitsvolle bieren in negen jaar tijd liefst 15 keer prijzen binnen gehaald hebben in binnen- en buitenland. Bovendien hebben we met Herkenrode vzw een stevige samenwerkingsovereenkomst afgesloten en daar zal de oud-voorzitter Wim van Lishout erg tevreden mee zijn. Het was tenslotte Wim Van Lishout die in 2009 met het idee aanklopte bij mijn vader Jef met de vraag om een tripel en een bruin abdijbier te ontwikkelen en voor dat vertrouwen zijn we hem erg dankbaar. Bovendien komen de royalty’s via Herkenrode vzw en de werking van de groep ondernemende vrijwilligers ten goede aan promotie van de Abdijsite Herkenrode als toeristisch project”.

Het jubileum 10 jaar abdijbieren werd gevierd met een abdijmaaltijd en een abdijproductenmarkt en heel wat culturele animatie. Marina Martens, verantwoordelijke Herkenrode vzw abdijproducten: “ We zijn blij dat heel wat bezoekers op onze markt zijn komen kennis maken met de lekker abdijbieren, confituren, het brood uit onze bakoven aan de Tuiltermolen en het eigen appelsap. En de geschenkmanden, die onze vrijwilligers samengesteld hebben werden erg gesmaakt. Op die manier maken we promotie voor het lekkers van Herkenrode”.

(Perstekst: Luc Smeets)

 • Administratieve zetel ASG
  p/a Stadsarchief
  Rederijkersstraat 42
  3500 Hasselt (B)
  VZW Ondernemingsnummer 422.459.744

 • Administratieve zetel ASG stichting
  p/a “Dormio Resort Maastricht”
  Kamer van Koophandel (NL)
  Registernummer 51802139


 • ASG Secretariaat:
  E-mail: secretariaat [at] asg [dot] be

 

 Lid worden?


Voor onze leden zijn er tal van extra voordelen:

 • toegang tot het ledengedeelte van onze website

 • 4 maal per jaar ons digitale magazine "Terroir"

 • mogelijkheid tot gratis opzoekigen in de "Bibliotheek van de Smaak"

 • deelname aan ASG Algemene Ledendag

 • ....

 

Comments