ASG Blogs

Pensen, Oorlogseten, Smullen aan Zee

Reeds vele jaren geleden, meer bepaald in 2005/2006, startte Jo Van Caeneghem voor ASG met blogs op Seniorennet. Door omstandigheden - vooral wegens de kleine respons - doofden die uit.
De blogs bleven echter actief, maar werden niet meer aangevuld.

Nu echter heeft ons medelid Fons Nicolay (foto) deze blogs nieuw leven ingeblazen. Het resultaat is verbluffend. Hij heeft al een heleboel nieuwe items toegevoegd. Uiteraard kan je ook in het archief van de blogs de vroegere bijdragen lezen.
En nog beter is je eigen opinie of weetjes toe te voegen door op "Reageer" te klikken, rechts onder ieder onderwerp. Of mail Fons om een nieuw onderwerp toe te voegen. Kijk in de rechterkolom van de blog, daar vindt je de knop om dit te doen.

Fons is ook de (onvermoeibare) auteur en bezieler van andere veelgelezen blogs: "Keukenweetjes", "Keukenverhalen" en de website "Keukentheorie". 

Klik door naar de blogs:

Witte, zwarte en andere pensen.

ASG op zoek naar traditionele pensenbereidingen 

Koken tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Hoe op vindingrijke wijze onbereikbare producten, zoals chocoladepasta, appelsienenconfituur, enz. werden gemaakt uit beschikbare (minder lekkere) producten. 

Smullen aan zee.

Wat  lag er tijdens uw vakantie op uw bord? Wat at u zo'n 30/40 jaar geleden aan zee? Reageer op deze blog met uw eigen ervaringen.

  • Administratieve zetel ASG
    p/a Stadsarchief
    Rederijkersstraat 42
    3500 Hasselt (B)
    VZW Ondernemingsnummer 422.459.744

  • Administratieve zetel ASG stichting
    p/a Museum aan het Vrijthof
    Maastricht (NL) / Kamer van Koophandel (NL)
    Registernummer 51802139


  • ASG Secretariaat:
    E-mail: secretariaat [at] asg [dot] be

 

 Lid worden?


Voor onze leden zijn er tal van extra voordelen:

  • toegang tot het ledengedeelte van onze website

  • 4 maal per jaar ons magazine Terroir

  • mogelijkheid tot deelname aan tal van activiteiten

  • deelname aan ASG Algemene Ledendag

  • ....