Mededelingsblad jaargang 27 (2011)

Publikaties
MEDEDELINGSBLAD JAARGANG 27 (2011)
€ 25,00 (Incl. 0% BTW)

De jaargang 27 van het ASG "Mededelingsblad en Verzamelde Opstellen", zoals "Terroir" vroeger heette omvat vier nummers waaronder twee themanummers:
Nummer 1 : (Nr. 106) : (themanummer) Dit nummer is volledig gewijd aan 125 jaar Coca-Cola. Is Coca-Cola uitgevonden in Spanje? En hoe komt die dan in Amerika terecht? Lees meer over het ontstaan van Coca-Cola en het typische flesje. Ook de geschiedenis in België en Nederland komt aan bod. En voor wie zelf wil brouwen, in dit nummer vindt u het recept!
Nummer 2 : (Nr. 107) : (167 blz.) over o.m. de academiewerking, "eet'n en drienk'n" in West-Vlaanderen; "opera en eten?". In de rubriek "Hutsepot" Limburgse rijstpap in Australië, over Val Saint Lambert, chocolade in Rome, verse vis uit .. Riemst! Het kaurisschelpje, gevonden in het metselwerk van een pand in Tongeren, wordt uitgebreid beschreven.
Nummer 3 : (Nr. 108) : (themanummer) "Gastronomisch toerisme en globalisering bij de beroemde (rode) Michelin-gidsen". Behandelt o.m. het gastronomisch of culinair toerisme als onderdeel van cultuurtoerisme, de rol van bekende chefs en media, de opkomst van kwaliteitslabels, enz. Verder komt de historiek en de evolutie van de Michelingidsen aan bod en een uitgebreide analyse van de sterren-restaurants bij Michelin.
Nummer 4 : (Nr. 109) : diverse onderwerpen, met verslagen van ASG activiteiten, artikels over o.m. Antwerpen als bananenhaven, hoe smaakte “Hasselt” in mijn jeugd, Romeinse wijn van bij ons, enz. Koken in de Middeleeuwen “Geback ende Gebraet”. En een uitgebreide “Boekenplank” met besprekingen, beschrijvingen, recepten (over whoopies, stevia, stoemp, speculoos) en zowaar enkele kulinaire gedichten!

 • Administratieve zetel ASG
  p/a Stadsarchief
  Rederijkersstraat 42
  3500 Hasselt (B)
  VZW Ondernemingsnummer 422.459.744

 • Administratieve zetel ASG stichting
  p/a “Dormio Resort Maastricht”
  Kamer van Koophandel (NL)
  Registernummer 51802139


 • ASG Secretariaat:
  E-mail: secretariaat [at] asg [dot] be

 

 Lid worden?


Voor onze leden zijn er tal van extra voordelen:

 • toegang tot het ledengedeelte van onze website

 • 4 maal per jaar ons digitale magazine "Terroir"

 • mogelijkheid tot gratis opzoekigen in de "Bibliotheek van de Smaak"

 • deelname aan ASG Algemene Ledendag

 • ....