Mini-symposium "De culinaire ziel van Nederland"

Naar aanleiding van de voorstelling van het gelijknamig boek “De culinaire ziel van Nederland – aan tafel met boeren, burgers, kooplui en zeevaarders” organiseerden we [Uitgeverij Garant - Academie voor de Streekgebonden Gastronomie – Skål International Limburg en het Teaching Hotel - Hotel Management School  Maastricht] op woensdag 26 april 2017 een studienamiddag omdat het van het uiterste belang is dat men bewust blijft dat ook de lokale voedingsgebruiken en -specialiteiten een economische waarde herbergen als ze op een innovatieve wijze professioneel “aan de man” worden gebracht. Het was een niet te missen studienamiddag over de toekomst van het streekgebonden culinair erfgoed. 

Het namiddagprogramma:
14.00 – 14.30 Ontvangst “op zijn Limburgs” met koffie/thee en Limburgse vlaai in de Franse zaal van het kasteel.
14.30 : start van het mini-symposium met volgende sprekers: J. Collen, Peer Boselie, Marjan Melkert, Katleen Vos, Geurt vanRennes, Eddie Niesten, Huug van Gompel.
17.30 Een netwerkmoment met huisaperitief sloot het symposium af.
18.30 Het post-programma: “Schatkamer Diner, Smaakvol Erfgoed” in het kasteelrestaurant.
De studienamiddag vindt plaats in Hotel Château Bethlehem, Bethlehemweg 2, 6222 BM  Maastricht.

  • Administratieve zetel ASG
    p/a Stadsarchief
    Rederijkersstraat 42
    3500 Hasselt (B)
    VZW Ondernemingsnummer 422.459.744

  • Administratieve zetel ASG stichting
    p/a Museum aan het Vrijthof
    Maastricht (NL) / Kamer van Koophandel (NL)
    Registernummer 51802139


  • ASG Secretariaat:
    E-mail: secretariaat [at] asg [dot] be

 

 Lid worden?


Voor onze leden zijn er tal van extra voordelen:

  • toegang tot het ledengedeelte van onze website

  • 4 maal per jaar ons magazine Terroir

  • mogelijkheid tot deelname aan tal van activiteiten

  • deelname aan ASG Algemene Ledendag

  • ....

 

Comments