Causerie “Van Mammoet tot Big Mac” door Staf Henderickx op donderdag 27 september 2018

In het kader van de reeks “Auteurslezingen 2018” organiseert de ASG, na de interessante causerieën van Albert van Wassenhove en Viviane Vaes, op donderdag 27 september 2018 uiteenzetting door dokter Staf Henderickx. Als huisarts bij “Geneeskunde voor het Volk” mocht Staf Henderickx al heel wat publiceren. Zijn laatste boek is "Van Mammoet tot Big Mac" met beschouwingen over voeding en mensen… Rechtstreekser informatie over dit alles is waarschijnlijk niet denkbaar.

Van Dagelijkse kost tot Puur genieten: al jaren zijn Vlaanderen en Nederland in de ban van kookboeken en kookprogramma’s. Hoe onze voeding door de eeuwen heen is geëvolueerd wordt een fascinerend relaas over de zeven vette en de zeven magere jaren in Egypte, de eerste voedselbanken in het oude Rome, middeleeuwse kapoenen, de gouden appels van Columbus, vegetariërs tegen wil en dank, en het haringmirakel tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar ook over de pesticiden, smaak-, kleur- en bewaarstoffen in ons eten en een landbouw- en voedingsindustrie in de ban van chemische monopolies komen aan bod.

Wie over de geheimen van de geschiedenis van onze voeding, maar ook over de geheimen van onze huidige voeding meer wil weten, kom luisteren. Dokter Staf Henderickx heeft aan zijn boek twee jaar gewerkt en het resultaat is geen big mac, maar een mammoet van wetenswaardigheden over onze voeding. Achteraf kan nog gezellig nagekeuveld worden. Het boek kan aangekocht en gesigneerd worden.

Praktisch:

 • Datum: donderdag 27 september 2018 om 19u30
 • Locatie: Lavendelhoeve Olmenbosstraat 25, 3511 Stokrooie-Hasselt (bij ons bestuurslid Emiel Knaepen - Tel.: 00 32 11/252248) - routebeschrijving op www.limburglavendel.be Parkeren is geen probleem.
 • Inschrijving: liefst vooraf inschrijven via voorzitter [at] asg [dot] be
 • Deelnameprijs: Om de kosten te dekken vragen we 6,- pp. inclusief 2 drankjes (frisdrank of pils – speciaalbieren e.a. zijn voor eigen rekening).

Wie een half uurtje vroeger komt, kan kennismaken met een uniek "stukje Provence" van 4 ha groot met de mediterrane tuin waar de lavendel wordt geoogst (ter plaatse gedistilleerd tot lavendelessence) die gebruikt wordt in badolie, zepen, lavendelkoekjes, honing, pralines, likeur en jenever en ..... sinds kort ook in de Lavendel Gin… Ontdek ook het winkeltje met de lavendel-producten.

 

 • Administratieve zetel ASG
  p/a Stadsarchief
  Rederijkersstraat 42
  3500 Hasselt (B)
  VZW Ondernemingsnummer 422.459.744

 • Administratieve zetel ASG stichting
  p/a “Dormio Resort Maastricht”
  Kamer van Koophandel (NL)
  Registernummer 51802139


 • ASG Secretariaat:
  E-mail: secretariaat [at] asg [dot] be

 

 Lid worden?


Voor onze leden zijn er tal van extra voordelen:

 • toegang tot het ledengedeelte van onze website

 • 4 maal per jaar ons digitale magazine "Terroir"

 • mogelijkheid tot gratis opzoekigen in de "Bibliotheek van de Smaak"

 • deelname aan ASG Algemene Ledendag

 • ....

 

Comments