ASG Nederlanddag, woensdag 25 april.

De ASG Nederlanddag vindt plaats op woensdag 25 april.

Inschrijven tot en met zondag 22 april door storting van € 43 op rekening "Academie voor de Streekgebonden Gastronomie":  IBAN: BE49 4096 5234 7171    BIC: KREDBEBB
en graag een bevestigingsmail naar cjtm [dot] verspaandonk [at] summacollege [dot] nl (Marco Verspaandonk.)

Programma:

11.30 uur Lunch (met streekproducten van partners) op Summa College, Sterrenlaan 10 Eindhoven

13.00 uur bezoek aan streekproducenten (met eigen vervoer)

        We bezoeken de Genneper hoeve en het Wasven (zie meer info onderaan).

17.00 uur Aperitief

17.15 uur – 20.30 diner (  https://wearefood.nl/maand-van-voedsel-van-brabantse-bodem/ op Sterrenlaan 10 Summa College.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Genneper Hoeve  http://www.genneperhoeve.nl/index.php

Gennep is een heel oud buurtschap midden in Eindhoven tussen stadsdeel Stratum en Gestel, gelegen tussen de Dommel en de Tongelreep in een eeuwenoud nagenoeg ongeschonden beekdallandschap. Op de gronden langs het water met enerzijds haar vruchtbare en groeizame oevers en afzettingen en anderzijds met haar droge en veilige dekzandruggen was en is het goed toeven. Niet voor niets wordt hier al meer dan duizend jaar landbouw bedreven.

De watermolen in de nabijheid accentueert nog eens de belangrijkheid van deze plek in vroeger tijden. Gennep betekent daar waar twee rivieren samen komen en heeft ook een Franse verschijning in de naam Gemap. Het behoud van cultuur- en natuurhistorie is een belangrijke doelstelling van dit gebied waarbij een gemengde biologische bedrijfsvoering met MRIJ vee heel goed past. De teelt van granen vult dit beeld mooi aan.

Mirjam Matze en Age Opdam hebben elkaar in 1986 in Wageningen ontmoet en zijn in 2002, samen met hun vier kinderen, als ondernemers naar Eindhoven gekomen om de Genneper Hoeve op te starten. Op Landgoed Gennep werken zij inmiddels met een groot aantal zeer betrokken en enthousiaste medewerkers aan een unieke plek midden in de stad. Alleen met inzet van deze meedenkende en gedreven medewerkers kan een veelzijdig bedrijf als de Genneper Hoeve ook echt goed gerund worden.

Het Wasven  http://www.wasven.nl/

Het groendomein Wasven omvat zes ha. cultuur- en natuurhistorisch groen in het stadsdeel Tongelre te Eindhoven. Midden in het groendomein ligt een langgevelboerderij die in 2006 door de stichting Groendomein Wasven is aangekocht, gerestaureerd en verbouwd tot een multifunctionele accommodatie. Sinds 1998 is de stichting een vrijwilligersorganisatie die voor een groot gedeelte bestaat uit bewoners van de wijk Tongelre. De stichting heeft tot doel het groendomein Wasven te behouden en te versterken via duurzame ontwikkeling.

 • Administratieve zetel ASG
  p/a Stadsarchief
  Rederijkersstraat 42
  3500 Hasselt (B)
  VZW Ondernemingsnummer 422.459.744

 • Administratieve zetel ASG stichting
  p/a “Dormio Resort Maastricht”
  Kamer van Koophandel (NL)
  Registernummer 51802139


 • ASG Secretariaat:
  E-mail: secretariaat [at] asg [dot] be

 

 Lid worden?


Voor onze leden zijn er tal van extra voordelen:

 • toegang tot het ledengedeelte van onze website

 • 4 maal per jaar ons digitale magazine "Terroir"

 • mogelijkheid tot gratis opzoekigen in de "Bibliotheek van de Smaak"

 • deelname aan ASG Algemene Ledendag

 • ....

 

Comments